Zagori Mountain Running



Πρόκειται αναμφίβολα για το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ήπειρο, με τις συμμετοχές να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 750 και τον κόσμο που αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή του Ζαγορίου,να πρόκειται να ξεπεράσει τις 2000 από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και το εξωτερικό.
Το Zagori Mountain Running για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του Ζαγορίου στις 28 & 29 Ιουλίου 2012.


Οι διαδρομές των 50, 25 και 10 km πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ορεινά μονοπάτια κάποια από τα οποία μάλιστα διανοίγονται για πρώτη φορά μετά από χρόνια, από τη διοργάνωση και θα μείνουν και στη συνέχεια για χρήση και αξιοποίηση από κάθε επισκέπτη αλλά και τους τοπικούς φορείς.
Το εγχείρημα ξεκίνησε δειλά πριν από ένα χρόνο, μεγάλωσε όμως ξαφνικά και αναπάντεχα τη φετινή χρονιά, όπου μάλιστα αποκτά τον χαρακτήρα ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος, με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές να δηλώνουν το δικό τους παρόν στους αγώνες, ειδικά όμως σε αυτόν των 50 χιλιομέτρων.
Στους αγώνες ο αθλητής θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια, διασχίζοντας το μοναδικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου, την Δρακόλιμνη της Τύμφης, την εξαίσια από αρχιτεκτονικής άποψης σκάλα Βραδέτου, τα πέτρινα χώρια του Ζαγορίου και τα εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια.
Η Μάρα Τζομάκα από τους ανθρώπους που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για τη διοργάνωση τόνισε, πως οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε αρχική προσδοκία.
«Θέλουμε να φανεί η ομορφιά του τοπίου και ταυτόχρονα να ζήσουν οι αθλητές και όσοι άλλοι βρεθούν στην περιοχή αυτές τις ημέρες την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος.
Μας ενημερώνουν κορυφαίοι αθλητές της χώρας και κάποιοι από το εξωτερικό, ότι θα τρέξουν μόνο στο Ζαγόρι, γιατί θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κα Τζομάκα αναφέρθηκε παράλληλα και στους φορείς που συνδράμουν στην επιτυχία της διοργάνωσης με πρώτον το δήμο Ζαγορίου, αλλά και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
«Υπολογίζουμε, ότι περισσότεροι από 2000 άνθρωποι θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή και θα την ανακαλύψουν. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξενώνες και τα καταλύματα της περιοχής και ελπίζουμε όλο αυτό το εγχείρημα να αποτελέσει και μία οικονομική ανάσα για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στο Ζαγόρι», σημείωσε.
Οι αγώνες
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο αγώνισμα τω 50χλμ. έχουν ήδη κλείσει ωστόσο συνεχίζονται οι δηλώσεις για τους αγώνες των 25 και των 10 χλμ, που επίσης είναι απαιτητικοί σε δύσκολες αλλά πανέμορφες διαδρομές.
«Θα είναι ένα αθλητικό γεγονός για τις δύο ημέρες των αγώνων, ταυτόχρονα όμως θα αφήσει και μία σημαντική παρακαταθήκη στην περιοχή», τόνισε από την πλευρά του ο Ηρακλής Μωϋσίδης, επίσης από τις ψυχές της διοργάνωσης.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 07.00θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 50 χλμ. στο γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα, λίγο πριν το γεφύρι του Κόκορη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Καπέσοβο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας για μικρά παιδιά, που θα κάνουν το γύρο του χωριού, με εκκίνηση και τερματισμό στην Πασχάλειο Σχολή.
Την Κυριακή, στις 08.00 θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 25 χλμ. από το Μεγάλο Πάπιγκο και στις 09.30 η εκκίνηση για τα 10 χλμ από τους Κήπους.
Οι τερματισμοί όλων των αγώνων θα γίνονται στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο, ενώ οι τελετές απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθούν στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής.
Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα είναι το ITV, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, τα ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και το epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: