Ο Αντώνης Μπέζας στο «τιμόνι» της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων!

Κρίσιμο πόστο αναλαμβάνει ο Ηπειρώτης πολιτικός

Σε ένα από τα πλέον νευραλγικά πόστα της νέας Βουλής, στην θέση του Προέδρου της διακομματικής διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, εξελέγη χθες ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Μπέζας.
Στέλεχος με σημαντική εμπειρία στα θέματα της οικονομίας και έχοντας επιδείξει αντίστοιχα σημαντικό έργο ως Υφυπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Μπέζας είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τα «ηνία» της εν λόγω Επιτροπής στην παρούσα ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.


Ο Ηπειρώτης πρώην υφυπουργός Οικονομικών ψηφίστηκε απ’ όλους τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που συνεργάζονται στην Κυβέρνηση και καλείται τώρα να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, σε μία εποχή με μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες όσον αφορά την ελληνική οικονομία, κατά την οποία πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον όλων μας. Στην προεδρία της Επιτροπής ο Αντώνης Μπέζας διαδέχεται την Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατά την θητεία της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου είχε μεταβληθεί σε… εφιάλτη του οικονομικού της επιτελείου, με τις παρεμβάσεις της στα νομοσχέδια που κατέθετε προς ψήφιση στη Βουλή!

Σημαντικός ρόλος
ΠΕπισημαίνεται εδώ ότι η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων είναι η πιο σημαντική από τις έξι μόνιμες Επιτροπές της Βουλής. Απαρτίζεται από συνολικά 50 βουλευτές οι οποίοι προέρχονται απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Πρόκειται για προσωπικότητες με εξειδικευμένη γνώση του οικονομικού αντικειμένου και ευρεία αναγνώριση των ικανοτήτων και της ακεραιότητάς τους.
Η συγκεκριμένη Επιτροπή επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Επίσης εξετάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του κράτους και τον κρατικό προϋπολογισμό και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της. Έχει δηλαδή στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό έργο, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες για την ελληνική οικονομία περιστάσεις.
Κι άλλος Ηπειρώτης!
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων εξελέγη ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ ο Γραμματέας του σώματος προέρχεται επίσης από την Ήπειρο. Είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας Χρήστος Γκόγκας.
Για την περιοχή μας η εκλογή του Αντώνη Μπέζα στη συγκεκριμένη θέση αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Για τον ίδιο αποτελεί ηθική δικαίωση για την μέχρι σήμερα πορεία του στο χώρο της πολιτικής και αναγνώριση των ικανοτήτων του σε θέματα που άπτονται του τομέα της οικονομίας, με τον οποίο καλείται να ασχοληθεί ξανά.

Στις άλλες Επιτροπές
Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων: Πρόεδρος: Γιώργος Καλαντζής (Ν.Δ.), Αντιπρόεδρος: Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ), Γραμματέας: Βασίλης Υψηλάντης (Ν.Δ)
Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας: Πρόεδρος: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ν.Δ.), Αντιπρόεδρος: Άντζελα Γκερέκου (ΠΑ-ΣΟΚ), Γραμματέας: Μαρία Γιαν¬να¬- κάκη (ΔΗΜΑΡ).
Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Πρόεδρος: Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ), Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Ν.Δ), Γραμματέας: Οδυσσέας Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ).
Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης: Πρόεδρος: Κυριάκος Βιρβιδάκης (Ν.Δ.), Αντιπρόεδρος: Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ), Γραμματέας: Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ).
Επιτροπή Παραγωγής και Εμπο¬ρίου: Πρόεδρος: Γιώργος Βλάχος (Ν.Δ.), Αντιπρόεδρος: Γιάν¬νης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ), Γραμ-ματέας: Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗ¬ΜΑΡ).

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/13187

Δεν υπάρχουν σχόλια: