Η αριστερά που «βρέχει τα πόδια της»

Την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, παρά τις δυσκολίες τις οποίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το εγχείρημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» υπερασπίστηκε χθες από τα Γιάννενα ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, λίγη ώρα πριν μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος στο Πολυθέαμα.
Ο κ. Λυκούδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή συμμετοχής στην κυβέρνηση έγινε «με γνώμονα το καλό της χώρας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην «ευθύνη και όχι στην καταγγελία».
Ο κ. Λυκούδης είπε ακόμα ότι η επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών συμβάσεων θα είναι «επίπονη διαδικασία, γιατί οι δανειστές μας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μας χαριστούν» και έδειξε προς την κατεύθυνση της στήριξης και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε πολιτικό επίπεδο, για να επιτευχθεί ο στόχος. Όσο για τη σύμπνοια των τριών κυβερνητικών εταίρων που δοκιμάστηκε αρχικά με τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στο Eurogroup, αλλά επανήλθε σε ισορροπία, ο κ. Λυκούδης είπε ότι «οι διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν κοινό στόχο» και πρόσθεσε ότι «με ειλικρίνεια και σοβαρότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».
Ο γραμματέας της ΚΕ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «καταγγελτική πολιτική» και ότι «στέκεται απέναντι χωρίς να έχει κανένα πολιτικό κόστος». Όσο για την πρόταση του δικού του κόμματος σχετικά με μισθούς και συντάξεις, ο κ. Λυκούδης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί την επιμήκυνση της εξόφλησης των δανείων χωρίς περαιτέρω περικοπή μισθών, συντάξεων ή επιβολή νέων φόρων.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/17751/2012-07-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: