Ο Σιμόν Πέρες στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται στις 8 Αυγούστου ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, 6 με 8 του μήνα
Ο κ. Πέρες θα είναι επίσημος καλεσμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην πόλη. Ο κ. Πέρες κατά τη σύντομη παραμονή του στα Γιάννενα, αναμένεται να επισκεφθεί τα εβραϊκά μνημεία της πόλης και να έχει συναντήσεις με τους φορείς της εβραϊκής κοινότητας της πόλης. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη ισραηλινού πολιτικού ηγέτη στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένγιαμιν Ντετανιάχου και θα γίνει στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών.


Ο κ. Πέρες θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα συνοδεύεται και από υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης οι οποίοι αναμένεται να έχουν συναντήσεις με έλληνες ομολόγους τους. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν, θα είναι το Μεσανατολικό και το Κυπριακό, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα. Ειδικά για την περίπτωση της Ηπείρου, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές ενδιαφέροντος για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, αναμένεται να γίνει επίσκεψη και από ισραηλινές εταιρίες. Ήδη, τα Γιάννενα επισκέφθηκαν αξιωματούχοι της ισραηλινής πρεσβείας προκειμένου να συζητήσουν τα της επίσκεψης και της ασφάλειας του ισραηλινού προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: