Κρίσιμη σύσκεψη για τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Επί τάπητος τίθενται όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά την διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Υπουργείο Υποδομών.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από την κατ΄αρχήν συζήτηση που είχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης με τον βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα και έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, η Διαχειριστική Αρχή και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα συζητηθούν τόσο τα προβλήματα στη δεύτερη φάση του έργου καθώς όπως είναι γνωστό η ανάδοχος εταιρία το έχει εγκαταλείψει όσο και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέλιξη της τρίτης φάσης.
Αιχμή του δόρατος βέβαια θα είναι η εξόρυξη αδρανών υλικών και η Γωνιά, ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο Νομό Θεσπρωτίας.
Το σύνολο σχεδόν των τοπικών φορέων έχει πει ένα μεγάλο όχι στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζεται. Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου μέχρι λίγους μήνες συνοψίζονταν σε ένα ωμό εκβιαστικό δίλημμα: «Ή αποδέχεστε το έργο ως έχει ή απεντάσσεται».
Απομένει λοιπόν να δούμε τώρα πως θα χειριστεί το ζήτημα ο Γιαννιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος έχει πλήρη και σαφή εικόνα για τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/14470-2012-07-29-19-29-39.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: