Σε πλήρη εγκατάλειψη το Μνημείο του Ζαλόγγου

Κλιμάκιο της υπηρεσίας των Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Ιωάννη Βλαχοστέριο, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο μνημείο του Ζαλόγγου μετά την καταγγελία του Πολιτιστικού συλλόγου «Πρέβεζα» που αναφερόταν στην άθλια κατάσταση που επικρατούσε στο μνημείο του Ζαλόγγου και στον πέριξ αυτού χώρο από την παρουσία των αιγοπροβάτων και τις σκαλωσιές να το περιζώνουν, παρόλο που τελείωσαν οι εργασίες συντήρησης του μνημείου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα τονίζει ότι ο κ. Βλαχοστέριος εξέφρασε την δυσφορία του για την εικόνα η οποία ευτελίζει τον χώρο θυσίας των Σουλιωτισσών, γνωστοποιώντας τους ότι θα ζητήσει άμεσα από το Δήμο την απομάκρυνση των σκαλωσιών από τα έργα συντήρησης του Μνημείου, ενώ θα απαγορεύσει ακόμη και με εξώδικο την χρήση του χώρου από τους κτηνοτρόφους.
Eν τω μεταξύ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με έγγραφό τους πληροφόρησαν ότι, έχει δοθεί εντολή στον εργολάβο να ελευθερώσει άμεσα το χώρο του μνημείου από τα κατάλοιπα των εργασιών.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» ελπίζει ότι, έστω και μεσούσης της τουριστικής περιόδου ο ιερός βράχος θα θωρακιστεί, από τους υπεύθυνους θεματοφύλακες του με τον ύψιστο σεβασμό που του αρμόζει και η σημερινή εικόνα του, που ξεπερνά τα όρια της προσβολής, δεν θα ξαναεμφανιστεί.
http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/14296-2012-07-13-21-17-50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: