Προτάσεις για την ανάπτυξη της Κόνιτσας έκανε το ΕΜΠ

Οι προτάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη της Κόνιτσας παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην ακριτική περιοχή.
Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας κ.α. εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν εργασίες μεταπτυχιακών σπουδαστών και συνεργατών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» που κάνει το ΕΜΠ.


Ο συντονιστής του προγράμματος κ. Καλιαμπάκος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» στις ορεινές περιοχές της χώρας, οι οποίες βιώνουν ένα είδος… τιμωρίας!
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αδιαφορία της Πολιτείας αποδεικνύεται με την εμμονή της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πλήξει τον χειμώνα τις ορεινές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων θα θέλουν μια… περιουσία για να ζεσταθούν.

Τα πλεονεκτήματα…
Στην τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε λόγο για τα πλεονεκτήματα της Κόνιτσας, αναφέρθηκε στο αρδευτικό και σε άλλα θέματα, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πολλές φορές η ίδια η Πολιτεία βάζει εμπόδια σε πολίτες που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε περιοχές σαν την Κόνιτσα.
Τέλος, ο δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας ευχαρίστησε το ΕΜΠ για την δουλειά που έκαναν οι φοιτητές του, ώστε να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά της Κόνιτσας και να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα οι τομείς στους οποίους πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/12991

Δεν υπάρχουν σχόλια: