Αλ Πατσίνο: τιμήθηκε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο

Στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου πραγματοποιήθηκε -Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου- ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ο Μπάρακ Ομπάμα απένειμε τα «National Medal of Arts» (Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών) σε ανθρώπους των τεχνών καθώς και τα «National Humanities Medal» (Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών) σε επιστήμονες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που κάνει το έθνος σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους.


Παρουσιάζοντας τα εν λόγω μετάλλια, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε: «Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε εποχές τραγωδίας, εσείς βοηθάτε την ανάπτυξή του λαού μας».

Ενώ πρόσθεσε: «Η δύναμη των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών είναι ότι μιλούν σε όλους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος από εμάς που οι πεποιθήσεις του δεν έχουν επηρεαστεί από την ευγλωττία ενός συγγραφέα, που οι γνώσεις του δεν εμπλουτίστηκαν χάρη στις ιδέες ενός ιστορικού, ή κάποιοι που δεν γνώρισαν πνευματική ανάταση μέσα από την φωνή ενός τραγουδιστή. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες στιγμές στην ζωή μας».

Από τις πιο λαμπερές παρουσίες της εκδήλωσης ήταν ο 71 ετών ηθοποιός Αλ Πατσίνο, ο οποίος μαζί με άλλους οκτώ καλλιτέχνες βραβεύτηκαν διά χειρός Μπάρακ Ομπάμα, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Το «National Medal of Arts» παρέλαβαν μεταξύ άλλων ο γλύπτης Μάρτιν Πeργίαρ, η συλλέκτρια έργων τέχνης Έμιλι Ρo Πούλιτζερ, ο θρύλος της κάντρι μουσικής Μελ Τίλις κ.α ενώ το «National Humanities Medal» απονεμήθηκε στον κουβανικής και αμερικάνικης καταγωγής ιστορικό και καθηγητή του UCLA, Θεόφιλο Ρουίζ, στον ποιητή Τζον Άσμπερι κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: