Επίτιμος δημότης Μετσόβου ο καθηγητής Ν. Παυλίδης

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» του Μετσόβου έγινε η αναγόρευση σε Επίτιμο Δημότη Μετσόβου του Καθηγητή Παθολογίας Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικολάου Παυλίδη από τον Δήμαρχο Ν. Τσομπίκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελετή της αναγόρευσης συντόνισε η Διευθύντρια του Συνεδριακού Κέντρου Έλενα Αβέρωφ και ομιλητές ήταν ο Μ. Τρίτος. Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο πρώην Δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας και ο νυν Δήμαρχος Ν. Τσομπίκος, ο οποίος και απόνειμε την τιμητική πλακέτα της αναγόρευσης στον τιμώμενο. Επίσης, ο Δήμαρχος ανέγνωσε προσωπικά μηνύματα των Κ. Τασούλα, Βουλευτή Ιωαννίνων, Δ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χ. Μουτσόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ε. Γείτονα, Προέδρου Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα», οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.
Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο Καθηγητής Νικόλαος Παυλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της παρουσίας και προσφοράς του στο Μέτσοβο καθώς και στους δεσμούς που τον συνέδεσαν με το Μέτσοβο. Την τελετή αναγόρευσης παρακολούθησαν τοπικοί παράγοντες, καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και εξέχοντα πρόσωπα της πόλης των Ιωαννίνων και του Μετσόβου.
http://www.epirusonline.gr/articles/news/epitimos_demotes_metsobou_o_kategetes_n_paulides

Δεν υπάρχουν σχόλια: