Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για πρώτη φορά στα Γιάννινα

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έρχεται για πρώτη φορά στα Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε μουσική εκδήλωση που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή. Η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης μας, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας του Πνευμ. Κέντρου (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.). Η μουσική διεύθυνση είναι του Βασίλη Χριστόπουλου. Σολίστ η υψίφωνος Σοφία Κυανίδου. Η Κ.Ο.Α. θα παρουσιάσει έργα του Βέρντι και του Μπετόβεν.

Η Κρατική Ορχήστρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Κατά την υπερεκατονταετή πορεία της, πάντα στοχεύει στο να προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.
Η Κ.Ο.Α. έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, έχοντας καθιερώσει συστηματικές και οργανωμένες περιοδείες. Έχει επίσης συμμετάσχει, με μεγάλη επιτυχία, σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις. Διευθυντής της είναι ο Βασίλης Χριστόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: