"Γλύτωσε το κράτος όχι ο λαός"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής financial times "Η πτώχευση της Ελλάδας προς το παρόν απεφεύχθη, όμως όχι και η πτώχευση του ελληνικού λαού".
Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ η "αντίσταση απέναντι στην αναγκαστική λιτότητα συνεχίζει να είναι αδιάσπαστη".
"Η Αθήνα ξύπνησε το πρωί της Τρίτης με το νέο πακέτο διάσωσης, γεγονός που προκαλεί σε πολλούς Έλληνες πίκρα και αγανάκτηση. Τίτλοι όπως "Προϋποθέσεις διάσωσης" και "Η τιμή είναι υψηλή" κυριαρχούσαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων." γράφει η financial times αναφερόμενη στον ελληνικό τύπο.


Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έτσι όπως διαμορφώνεται, η εφημρίδα γράφει ότι "Η Αλέκα Παπαρήγα, γενική γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ ήταν η πρώτη που πήρε τον λόγο (μετά τη συμφωνία) και δήλωσε ότι δεν αναμενόταν τίποτα καλό από τη σύμβαση των Βρυξελλών."
Στη συνέχεια αναφέρει ότι "με απροθυμία ο Γιώργος Παπανδρέου τα μαζεύει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βλέποντας την οικογενειακή δυναστεία (Παπανδρέου) να βυθίζεται".
Όσον αφορά τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) η εφημρίδα γράφει ότι "είναι οι μεγάλοι -πολιτικά- κερδισμένοι της κρίσης".

"Ο ελληνικός λαός συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την αντίσταση κατά της λιτότητας. Η ελληνική εμπορική ένωση, δήλωσε ότι οι νέες περικοπές δολοφόνησαν "την αγορά". Ενώ τα συνδικάτα ετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα" κλείνει το δημοσίευμα.
http://www.enikos.gr/international/16671,Glytwse_to_kratos_oxi_o_laos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: