Στον Εισαγγελέα μεγαλογιατροί για τα φακελάκια…

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν δύο υποθέσεις χρηματισμού μεγαλογιατρών του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Την απόφαση αυτή, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατά την τελευταία του συνεδρίαση και αποτελεί όντως σταθμό, καθώς δεν υπάρχουν πολλά ανάλογα προηγούμενα.
Όταν πριν λίγες ημέρες το Epiruspost.gr δημοσιοποίησε το περιστατικό ασθενούς που εγκατέλειψε το Νοσοκομείο προκειμένου να μην υποκύψει στον ιατρικό εκβιασμό για φακελάκι, η Διοίκηση του Νοσοκομείου απάντησε άμεσα τονίζοντας ότι θα διερευνήσει το συμβάν και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέραμε ότι στη Διοίκηση έχουν γίνει καταγγελίες και για άλλους γιατρούς, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονται από ακράδαντα στοιχεία- ντοκουμέντα.
Για δύο από τις περιπτώσεις μεγαλογιατρών ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί και στην τελευταία συνεδρίαση εκτιμήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έκρινε ότι και για τις δύο περιπτώσεις προκύπτουν ποινικές ευθύνες και έτσι διαβιβάζει τους φακέλους στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για περαιτέρω διερεύνηση.
Ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές όπου ο φάκελος χρηματισμού γιατρών παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία της Διοίκησης ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία είχε την πρόνοια και τη βούληση να μην βάλει στο συρτάρι τις καταγγελίες πολιτών.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/11270-2012-02-14-01-27-03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: