Ομόφωνο ''ΟΧΙ'' για τη «Γωνιά»

Επί 3 σχεδόν ώρες συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, τη φυτοτεχνική μελέτη που εκπονήθηκε για να αποκαταστήσει τη βλάβη που θα προκληθεί στη Γωνιά, εξ' αιτίας μιας τρανσέρας, που το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο έχει από τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίσει να μη γίνει!
Και αυτό ακριβώς, η σκοπιμότητα της εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση, παρά την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιούργησε στην αρχή της συνεδρίασης, έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και της συμπολίτευσης!


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος επέμεινε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί, ακόμα και για να απορριφθεί, όπως και έγινε, ενώ υπήρξαν αρκετές φωνές Δημοτικών Συμβούλων που θεωρούσαν ότι η συζήτηση του θέματος υποκρύπτει σκοπιμότητα και δίνει "άλλοθι" σε όσους θα θελήσουν να επιμείνουν στην κατασκευή της Γ' φάσης του Λιμανιού με αδρανή υλικά, από τη Γωνιά!


Μάλιστα, η άποψη πως η κατασκευή της τρανσέρας δεν έχει τίποτα να κάνει με τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πλαταρίας - Πρέβεζας αλλά με την εξασφάλιση αδρανών υλικών για την εργολαβία της Γ' φάσης του Λιμανιού ήταν η επικρατούσα τόσο ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και στους εκπροσώπους φορέων που πήραν το λόγο. (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Περιβάλλοντος κ.α)
Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό "ή αποδέχεστε την τρανσέρα ή θα απενταχθεί το έργο" που φέρεται πως εκδράστηκε από το Υπ. Υποδομών.
Στον εκβιασμό αυτό απάντησε με σαφήνεια ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος ξεκάθαρα είπε ότι εφ' όσον το έργο του λιμανιού ολοκληρωθεί και είναι λειτουργικό, δεν πρόκειται να απενταχθεί, αφού το τμήμα του δρόμου αυτό καμία σχέση δεν έχει με τη λειτουργικότητα του έργου.
Μάλιστα ο κ. Πιτούλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει δώσει άδεια εξόρυξης αδρανών στην περιοχή "Μύλοι" Αγ. Μαρίνας, ενώ τόνισε πως τόσο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας το 2010, είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη για την κατασκευή τρανσέρας στη Γωνιά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά τόσο για την φυτοτεχνική μελέτη, όσο και για την αιτούμενη από την εταιρεία άδεια διακοπής της κυκλοφορίας στο δρόμο Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς για 3,5 μήνες(!!!), ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και επαναβεβαίωσε την άρνησή του για διάνοιξη του τμήματος αυτού με κατασκευή τρανσέρας.
http://www.vdella.com/enviroment/3421--qq-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: