Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ

Από μέλη του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, θέλοντας να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις αυξήσεις που έχουν επέλθει στα τιμολόγια της, αλλά και τη γενικότερη διαφωνία τους με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Με πανό, συνθήματα και παρουσία των επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, τα μέλη του ΠΑΜΕ συμμετείχαν με τη χθεσινή τους συγκέντρωση στις παγκόσμια ημέρα αντίδρασης, όπως ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου 2010, από την Παγκόσμια συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.

Σε ότι αφορά τώρα τη ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει πολύ άσχημη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας ότι οι δρομολογημένες αυξήσεις στα τιμολόγιά της σε βάθος τριετίας αποτελούν ένα ακόμα σοβαρότατο χτύπημα στους εργαζομένους.

Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι η μόνη αντίδραση για να σταματήσουν αυτά τα μέτρα είναι η αντίσταση του λαού και πρόσθεσαν ότι κάθε εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος πρέπει να αντιπαλέψει τη πολιτική της κυβέρνησης διεκδικώντας να δημιουργηθεί ένας αποκλειστικά δημόσιος φορέας Ενέργειας, να μειωθούν όλα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ καθώς και να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. και οι έμμεσοι φόροι.
Το μέλος του ΠΑΜΕ, Γιάννης Καραμάνης, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η χθεσινή ημέρα είναι ημέρα αντίστασης όλων των σωματείων στην Ευρώπη για να μην πληρώσουν τη κρίση οι λαοί.
Επίσης ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του ΚΚΕ, αφού, όπως είπε, τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται κάθε μέρα και πιο πολύ, η Επιχείρηση μελετά αυξήσεις στα τιμολόγιά της.
«Η σημερινή πρωτοβουλία μας είχε στόχο να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι πλουτοκράτες», είπε.
Από την πλευρά του ο Στάθης Βαμβέτσος, μέλος του ΠΑΜΕ κι αυτός, ζήτησε από τους Γιαννιώτες να καταψηφίσουν τους εκλεκτούς, όπως τους ονόμασε, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., Φ. Φίλιο και Ν. Γκόντα, και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.


http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/15887-2010-09-07-13-39-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: