Έφαγαν 700.000 € με εικονικές συνταγογραφήσεις

Φαρμακείο στην Ηγουμενίτσα με 72.787 ευρώ σε εικονικές συνταγογραφήσεις

Μεγάλη κομπίνα σε βάρος των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, η οποία επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 700.000 ευρώ, έφεραν στην επιφάνεια ο έλεγχος και η διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ.
Πέντε (!) φαρμακεία στον Πύργο Ηλείας, δύο στα Γιάννενα και από ένα σε Αγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας, Πειραιά, Αθήνα, Ηγουμε
νίτσα και Πολύκαστρο εμπλέκονται, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΙΚΑ, σε εικονικές συνταγογραφήσεις για τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν γνώριζαν τίποτα.


Το ΙΚΑ προχώρησε σε οριστική καταγγελία της σύμβασης με όλα τα ανωτέρω φαρμακεία για την εκτέλεση εικονικών και πλαστών συνταγογραφήσεων. Πηγές από το ΙΚΑ ανέφεραν στην «Ε» ότι όλες οι υποθέσεις εξετάζονται σε βάθος, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι η παρανομία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ή τη βοήθεια γιατρών.
Αναλυτικά τα «αμαρτωλά» φαρμακεία που εντοπίστηκαν ανά περιοχή και τα ποσά με τις εικονικές συνταγογραφήσεις που «χρεώνονται» από την έρευνα είναι τα εξής:
* 1 ) Πύργος Ηλείας: εντοπίστηκαν πέντε φαρμακεία, στο καθένα από τα οποία αντιστοιχούν τα εξής ποσά:
α) 383.000 ευρώ, β) 13.743,48 ευρώ, γ) 3.479 ευρώ, δ) 8.616 ευρώ και ε) 10.342 ευρώ.
* 2) Αγιος Κωνσταντίνος Λοκρίδας: ένα φαρμακείο (70.412 ευρώ).
* 3) Πειραιάς: ένα φαρμακείο (18.000 ευρώ).
* 4) Αθήνα: ένα φαρμακείο (51.946 ευρώ).
* 5) Ηγουμενίτσα: ένα φαρμακείο (72.787 ευρώ).
* 6) Πολύκαστρο: ένα φαρμακείο (25.482).
* 7) Γιάννενα: δύο φαρμακεία (σύνολο: 29.610 ευρώ).
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, ερωτηθείς από την «Ε» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εχουμε ενημερωθεί για κάποια θέματα παραβατικότητας που αφορούν ορισμένα φαρμακεία της περιοχής μας, αλλά στο σχετικό έγγραφο που μας έστειλαν δεν υπάρχουν ποινές. Εχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο θέμα με το ΙΚΑ είναι παλιά περίπτωση που εντοπίστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και έκτοτε σύρεται στους διαδρόμους της δικαστικής διερεύνησης. Το ζήτημα είναι πολύπλοκο, έχει βάθος και δεν αφορά μόνο τα φαρμακεία του Πύργου. Φυσικά, εμείς καταδικάζουμε περιστατικά παραβατικότητας, απ' όπου κι αν προέρχονται. Ομως, θεωρώ αντιδεοντολογικό να δίνονται στοιχεία στη δημοσιότητα χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί ο σύλλογος, αλλά και οι εμπλεκόμενοι».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=201436


Δεν υπάρχουν σχόλια: