Ο Αντώνης Μπέζας στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Σουλίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.8.2014 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου. Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης προσπάθειας για να αντιμετωπίσουμε την πιο μεγάλη κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια και ότι η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει.

Οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς αναδείχθηκαν σε κεντρικό πρωταγωνιστή συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια με περικοπές που αγγίζουν το 60% της κρατικής χρηματοδότησής τους. Είναι όμως απαραίτητο η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί και να συνεχίσουμε τις αλλαγές «εν κινήσει». «Εν κινήσει» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι την ίδια ώρα που αναμετριόμαστε με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ίδια ώρα οφείλουμε να θεμελιώνουμε το «Δήμο του Μέλλοντος».
Ένα Δήμο που θα εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους εξορθολογισμού των δαπανών του, που θα χρησιμοποιεί ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συμπλήρωση της κρατικής χρηματοδότησης, που θα έχει κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη αυτών που πλήττονται περισσότερο από τη κρίση και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, που θα λειτουργεί χωρίς διαχωρισμούς, που θα εφαρμόζει στην πράξη την αρχή της επικουρικότητας μεταφέροντας με διαφάνεια τις αποφάσεις κοντά στους πολίτες, που θα εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές τοπικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Ο Δήμος Σουλίου, η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή έχουν ιστορία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Εγνατία οδός έχει δημιουργήσει εντελώς νέα δεδομένα. Εγώ σε αυτή την προσπάθεια οφείλω να είμαι συμπαραστάτης, αφού μετέχω στην κυβέρνηση της χώρας. Αυτό οφείλω να κάνω και αυτό θα γίνει. Γιατί ο στόχος είναι κοινός και η προσπάθεια συλλογική».


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μας τα λέτε αλλά δεν μας λέτε ότι η τοπική της Νέας Δημοκρατίας ήταν με τον υποψήφιο του Σύριζα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάτσιος το λαμπρό μέλλον και το αγλάισμα της δεξιάς μπορείτε να μας πείτε τι ψήφισε;

ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ είπε...

ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ψήφισε και ο Σπυρόπουλος του Πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθούν το δρόμο που χάραξε η συγκυβέρνηση