Τέλος σε εφημερίες και πρωινή εργασία από τους γιατρούς του ΕΣΥ Θεσπρωτίας

Στην αποχή από την πρωινή εργασία άρα την αντιμετώπιση των τακτικών περιστατικών προχωρούν από τις 27 Μαΐου οι γιατροί του ΕΣΥ στο Νομό Θεσπρωτίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν και στην οποία αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργεί στη δημόσια υγεία.
Από την 1η Ιουνίου οι γιατροί θα διακόψουν την κατάθεση προγράμματος εφημεριών με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση οι γιατροί διεκδικού: 1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών (ειδικευμένων και ειδικευόμενων ) από τον Δεκέμβρη του 2012 έως σήμερα ,στο ακέραιο και χωρίς ουδεμία περικοπή.

2. Εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4151 του Υπουργείου Υγείας με τη συνυπογραφή του Υπουργού Οικονομικών.
3. Άμεση επιχορήγηση του γενικού προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.
4. Να ανακοινωθούν επιτέλους δεσμευτικές προθεσμίες παράδοσης και λειτουργίας των νέων κτιρίων του Νοσοκομείου και του Τ.Ε.Π. στην Ηγουμενίτσα ,για τον σκοπό που έγιναν. Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη, ασφαλή και σύμφωνα με το νόμο στελέχωσή τους .
5. Να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο νομό, για να μην οδηγούνται οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα με προσωπικές τους δαπάνες και να εκτινάσσονται ταυτόχρονα και οι δημόσιες δαπάνες υγείας στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: