Ασφαλιστικά μέτρα για να μην κλείσει η παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ενδεχόμενου να κλείσει η παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας από το Λιμάνι εξωτερικού έως το λιμάνι της Κέρκυρας για ένα δίμηνο, εν μέσω θέρους, προχώρησαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής.
Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα στα πλαίσια της εργολαβίας της β' φάσης του λιμανιού προβλέπεται και η ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγίων Αποστόλων, σε μήκος 700 περίπου μέτρων.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η οδός να κλείσει εντελώς και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για ένα περίπου δίμηνο.
Σε σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι στις 22/04, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου, του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, της αναδόχου εταιρείς και υπηρεσιακών παραγόντων, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ρωτήθηκαν από τους αιρετούς αν η ανάπλαση και η ανακατασκευή του δρόμου είναι δυνατό να ολοκληρωθεί πριν τη θερινή περίοδο. Η απάντηση της εταιρείας ήταν ότι αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον αποκλειτεί πλήρως η παραλιακή οδός για ένα δίμηνο. Η επικρατούσα σε εκείνη τη σύσκεψη άποψη ήταν ότι θα μπορούσαν οι εργασίες να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και να διαρκέσουν έως την 10η Ιουλίου, διάστημα για το οποίο η παραλιακή οδός θα μείνει εντελώς απροσπέλαστη.
Η εταιρεία ακολούθως απέστειλε έγγραφο προς το Δήμο Ηγουμενίτσας και το Λιμεναρχείο της πόλης, ζητώντας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμο του δρόμου ή σε διαφορετική περίπτωση να ενημερώσουν ότι αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί την αναφερόμενη περίοδο.
Το ενδεχόμενο να κλείσει τη συγκεκριμένη περίοδο ο δρόμος θορύβησε τους καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι χθες υπέβαλλαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ελληνικού δημοσίου, το οποίο χρηματοδοτεί και επιβλέπει τα έργα της β' φάσης του λιμανιού και του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου ώστε να μην εκδώσουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και αποφάσεις.
Οι 29 καταστηματάρχες που υπέβαλλαν την αίτηση (μετακύ των οποίων και 3 ξενοδοχειακές μονάδες), επισημαίνουν ότι ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του δρόμου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα σημάνει οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις τους και προτείνουν τη μετάθεση των εργασιών για το τέλος της θερινής σεζόν, τον Οκτώβριο. Η αίτηση εκδικάζεται τη Μ. Πέμπτη, 2 Μαϊου.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος συζήτησε το θέμα ως ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τότε να υπάρξουν αντιδράσεις, φαίνεται πως συμφωνεί με τη μετάθεση των εργασιών, όπως δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τη Βδέλλα ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος.
Απομένει να ξεκαθαριστεί η στάση του ελληνικού δημοσίου, το οποίο είναι σαφές ότι πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για την επίσπευση όλων των εργασιών της β' φάσης του Λιμανιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: