Η Θεσπρωτία υπέστειλε τις Γαλάζιες Σημαίες

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που στις παραλίες της Ηπείρου κυμάτιζαν δέκα και πλέον γαλάζιες σημαίες. Με το πέρασμα του χρόνου αντί τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα πήγαν χειρότερα. Αποκορύφωμα ήταν το 2012 όπου η Ήπειρος δεν κατάφερε να έχει ούτε μία σημαία στις ακτές της.

Και μπορεί το περσινό πάθημα κάποιους να κινητοποίησε και να ευαισθητοποίησε, άλλους όμως τους άφησε παγερά αδιάφορους. Αποτέλεσμα είναι φέτος η Ήπειρος να έχει πάρει πίσω τρεις από τις Γαλάζιες Σημαίες οι οποίες θα κυματίζουν στο Μονολίθι και την Κυανή Ακτή του Δήμου Πρέβεζας και στη Λούτσα του Δήμου Πάργας. Χωρίς Γαλάζια Σημαία έχει μείνει και πάλι ο Νομός Θεσπρωτίας. Και φυσικά οι ευθύνες των τοπικών αρχών είναι τεράστιες καθώς πλέον απαιτείται ένας πλήρης φάκελος, κυρίως όμως απαιτείται μία σειρά παρεμβάσεων στις παραλίες και οργάνωσή τους.

Μπορεί λοιπόν λίγα χρόνια πριν ο Νομός Θεσπρωτίας να καμάρωνε για τις πέντε γαλάζιες σημαίες στις ακτές του, σήμερα όμως δεν θα κυματίζει ούτε μία. Από το 2007 και μετά η πορεία είναι φθίνουσα. Από τις τέσσερις παραλίες άντεξαν τα τελευταία χρόνια δύο μέχρι που κι εκεί έγινε υποστολή γαλάζιων σημαιών!
Την χρονιά που πέρασε οι αυτοδιοικητικές αρχές στην Πρέβεζα προχώρησαν σε σειρά συσκέψεων, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και κυρίως έκαναν τις παρεμβάσεις που απαιτούνταν στις παραλίες τους. Στη Θεσπρωτία δεν κουνήθηκε κανείς... Ίσως του χρόνου!

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: