Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού

Με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, παρουσία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νικολάου Ανατολιωτάκη. Στη συνάντηση προσκεκλημένος του κ. Ιωάννου παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Μπαΐλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία έργων Πολιτισμού που υλοποιούνται στην Π.Ε Πρέβεζας, όπως η βελτίωση δρόμου πρόσβασης και επέκταση δικτύου διαδρομών αρχαιολογικού χώρου Κασσώπης, η ανάδειξη συνοικίας θεάτρου Αρχαίας Κασσώπης, η ανάδειξη Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης, η ανάδειξη Αρχαιολογικών χώρων Νεκρομαντείου και Εφύρας και οι ανασκαφές στην Αρχαία Νικόπολη.
Ο κ. Στρ. Ιωάννου ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ή σε Προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού οι αναδείξεις των μνημείων όπως το Καστρί Πανδοσίας, η Μονή Αβάσσου, το Κάστρο της Πάργας, η συντήρηση των τοιχογραφιών στη Βασιλική Αλκύσσωνος της Αρχαίας Νικόπολης, η Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου που προσπαθεί να υλοποιήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα και άλλα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση, η οποία, όπως είπε, σηματοδοτεί τη βάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Π.Ε. Πρέβεζας και Υπουργείου πάνω στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και προωθεί η Π.Ε. Πρέβεζας.
Ο κ. Στρ. Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά τη Γ.Γ. κ. Λ. Μενδώνη, για τη σημαντική στήριξη που παρέχει το Υπουργείο στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται τονίζοντας και τα εξής: . "Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και των μνημείων μας είναι μια πρωτοβουλία καθαρά αναπτυξιακή, η οποία μεσοπρόθεσμα θέτει βάσεις για την οικονομική και τουριστική ενδυνάμωση της περιοχής, γεγονός που θα έχει καθαρό αντίκτυπο στην οικονομία και στο εισόδημα των συμπολιτών μας".
Την προσεχή Τετάρτη ο κος Ιωάννου θα πραγματοποιήσει μια 2η συνάντηση στο Υπουργείο με τη Γενική Γραμματεία με στόχο τη εξειδίκευση των θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: