Εισήλθαν στη Μεσόγειο τα πρώτα σκάφη του Ρωσικού Στόλου

Κατευθύνονται προς τον λιμένα της Λεμεσού
Η Μονάδα κρούσης του Ρώσικου Στόλου του Ειρηνικού διέπλευσε την διώρυγα του Σουέζ και νωρίς το πρωί της Πέμπτης εισήλθε στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Τα σκάφη κατευθύνονται προς τον λιμένα της Λεμεσού, στην Κύπρο  Η Μονάδα είχε αναχωρήσει από τον ναύσταθμο του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου.

Η Μονάδα κρούσης αποτελείται από το αντιτορπιλικό "Ναύαρχος Παντελέγιεφ", τα αμφίβια σκάφη "Περεσβετ" και "Ναύαρχος Νεβέλσκοι", το τάνκερ "Πεσέκα" και ένα σκάφος συνοδείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου πλοίαρχος Ρομάν Μαρτόφ. Αναμένονται επίσης το αντιυποβρυχιακο "Σεβρομόρσκ", η φρεγάτα "Γιαροσλαφ Μούντρι", δυο εμπορικά σκάφη συνοδείας τα οποία ανήκουν στο Στόλο της Βαλτικής και το αποβατικό "Αζοφ" του Στόλου της Μαύρης θάλασσας.

Ο πλοίαρχος Μαρτόφ επιβεβαίωσε ότι «λίγο αργότερα» στη Μονάδα κρούσης της Μεσογείου θα προστεθούν πυρηνικά υποβρύχια του Στόλου του Βορρά και δεν απέκλεισε «κάποια στιγμή και αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος» να καταπλεύσει και ρωσικό αεροπλανοφόρο.

Στη Μόσχα ο ναύαρχος Βίκτωρ Τσίρκοφ δήλωσε ότι «η Μονάδα κρούσης της Μεσογείου»θα παραμείνει μόνιμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με εναλλασσόμενα σκάφη και πληρώματα. Ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της ρώσικης δούμας ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογιέντοφ χαιρέτισε την «επάνοδο» του Ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο«ύστερα από εικοσάχρονη διακοπή της παρουσίας του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: