Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν .Θεσπρωτίας με επιτροπή της Ν.Δ.

Την 17/05/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Α.Υ.Ν .Θεσπρωτίας με επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία απαρτίζονταν από τους: α) Βουλευτή Σερρών κύριο ΒΛΑΧΒΕΗ Μενέλαο, β) Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας κύριο ΜΠΕΖΑ Αντώνιο, γ) Αναπλ. Γραμματέα Οργανωτικού Ν.Δ. κύριο ΖΩΓΡΑΦΟ Λάμπρο, δ) Πρόεδρο Ν.Ο.Δ.Ε. Θεσπρωτίας κύριο ΛΑΜΠΡΟΥ Αλκιβιάδη, ε) Τομεάρχη Ν.Δ. νομού Θεσπρωτίας κυρία ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ Δέσποινα και στ) Υπεύθυνη γυναικών Ν.Ο.Δ.Ε. Θεσπρωτίας κυρία ΣΚΟΥΡΑ Ευτυχία.

Στα πλαίσια αυτής, από την Ένωση μας, εκφράστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, και υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα. Από την πλευρά της επιτροπής, υπήρξε κατανόηση των προβλημάτων, και δεσμεύτηκε, για την προώθησή τους στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Ηγουμενίτσα 17 - 05-2013
Αριθμ. Πρωτ:503/4/1-γ΄
ΠΡΟΣ: Αρμόδια επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, για θέματα δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη .
Με αφορμή την συνάντηση μας, και με γνώμονα την προβολή των ζητημάτων που ταλανίζουν το σύνολο των συναδέλφων μας, σας παραθέτουμε τα παρακάτω προβλήματα, τα οποία απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ. Θεσπρωτίας και ελπίζουμε να τύχουν της προσοχής σας.
1) Καταπόνηση του προσωπικού, εξαιτίας των διαρκών μετακινήσεων προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θράκης, οι οποίες υλοποιούνται στα πλαίσια της επιχείρησης ΄΄ Ξένιος Ζεύς΄΄ και έχουν σαν αποτέλεσμα, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Α.Δ. Θεσπρωτίας.
2) Η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων, στο Αστυνομικό Προσωπικό το οποίο έχει μετακινηθεί μέχρι σήμερα για την παραπάνω επιχείρηση. Διότι δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία εκκαθάριση σε αυτές .
3) Ακαταλληλότητα υπηρεσιακών οχημάτων, τα οποία μάλιστα, εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης που έχουν υποστεί (δεδομένου του δύσβατου ορεινού όγκου των περιοχών του νομού μας που συνορεύει με την γειτονική Αλβανία), βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση που πλέον είναι επικίνδυνα για τους συναδέλφους που καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους με αυτά, καθώς και για τους λοιπούς χρήστες της οδού.
4) Σημαντική έλλειψη εφοδίων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας, να αδυνατούν πολλές φορές να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους, και σε συνδυασμό με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το διασυνοριακό έγκλημα, να καταλήγουμε πραγματικά σε καταστάσεις επικίνδυνες.
Πραγματικά πιστεύουμε, ότι μέσα από πρωτοβουλίες σαν και αυτή, θα μπορέσουν όλα τα παραπάνω προβλήματα να αναδειχθούν στον βαθμό που τους αρμόζει και να τύχουν της προσοχής που απαιτείται. Για τους λόγους αυτούς, ως σωματείο, θα προσπαθούμε διαρκώς να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν και να διεκδικούμε εύλογες λύσεις.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Φώτιος
Ο Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΕΣΤΑΣ Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: