Σύσκεψη για υγεία -πρόνοια

Τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητες σε ζητήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κ. Νικόλαο Κάτσιο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιωάννη Νικόπουλο υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου κ. Νικόλαος Κάσσαρης.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα υγείας, στo πλαίσιo του συντονισμού των δράσεων που αφορούν την πρόληψη και την ορθή λειτουργία των δομών Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας και των τοπικών Μονάδων, ειδικότερα κατά τη θερινή περίοδο, όπου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
Όλοι συμφώνησαν ότι η αναγνώριση και καταγραφή των πραγματικών αναγκών του κάθε Δήμου, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της ομαλής και παραγωγικής συνεργασίας των δομών του Δήμου με τις τοπικές Μονάδες Υγείας και τους άλλους φορείς.
Επιβεβαιώθηκε η βούληση και διάθεση συνεργασίας για να δοθούν από κοινού λύσεις.
Επισημάνθηκε η ανάγκη για ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά κλπ), ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής των καλοκαιρινών μηνών και η λειτουργία τους σε καθημερινή βάση.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα θα υπάρξουν επαφές με την κεντρική διοίκηση, ώστε να ανταποκριθεί και να καλύψει τα κενά σε έναν τομέα τόσο ζωτικής σημασίας.
Τέλος, σε επίπεδο Κοινωνικής Πρόνοιας, η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, σε συνεργασία με το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την περαιτέρω «ενδυνάμωση» του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την ανακούφιση άπορων Δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: