Θύμα τροχαίου έπεσε νεαρό ζαρκάδι

Άμεση η ανταπόκριση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που το μετέφερε για περίθαλψη
Τυχερό μέσα στην ατυχία του, τουλάχιστον τις πρώτες κρίσιμες ώρες στάθηκε ένα νεαρό αρσενικό ζαρκάδι που έπεσε θύμα τροχαίου λίγο πριν τη διασταύρωση προς Κτίσματα στην Εθνική Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
Το άτυχο ζώο εντόπισε πλήρωμα περιπολικού, που ειδοποίησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της θηροφυλακής στα Ιωάννινα όπου έτυχε της παροχής των πρώτων βοηθειών από συνεργείο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ιωαννίνων.

Όπως διαπιστώθηκε το ζώο έφερε πολλαπλά χτυπήματα από διερχόμενο αυτοκίνητο, ωστόσο σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των κτηνιάτρων δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Σε επικοινωνία της Θηροφυλακής με εκτροφείο ζαρκαδιών στην περιοχή των Γρεβενών αποφασίστηκε η μεταφορά του άτυχου ζώου προκειμένου να συνεχιστεί η περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφερθεί και στο εργαστήριο κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για μία πιο λεπτομερή εξέταση.
Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Ε’ ΚΟΗ Κ. Τσιάμη το ζώο στάθηκε αρκετά τυχερό μέσα στην ατυχία που είχε, αφού με τη φροντίδα των αστυνομικών στην αρχή και των κτηνιάτρων στη συνέχεια απέφυγε τα χειρότερα τις δύσκολες πρώτες ώρες.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως επειδή ο αριθμός των ζαρκαδιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ευρύτερη περιοχή, όπως και οι πληθυσμοί άλλων ειδών της πανίδας, οι οδηγοί που κινούνται σε επαρχιακούς οδικούς άξονες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή συγκρούσεων με διερχόμενα ζώα.
«Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του Ι.Χ φοβήθηκε τυχόν συνέπειες που θα είχε και εγκατέλειψε το ζώο και δεν το βοήθησε. Γενικότερα όμως θα πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, όχι μόνο για να μην χαθούν κάποια είδη της άγριας πανίδας, αλλά και για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο», σημείωσε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: