Βασ. Διαμάντης: Η ΟΛΗΓ δε διεκδικεί τη χερσαία ζώνη

Συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Βασίλειος Διαμάντης.
Ο κ. Διαμάντης στη συνάντηση αυτή και απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι η ΟΛΗΓ ΑΕ έχει ως πρωταρχικούς στόχους την καθιέρωση του λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού κρουαζιέρας, την υλοποίηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσπρωτίας και την ολοκλήρωση των έργων της Β' και Γ΄ Φάσης, ώστε το λιμάνι να καλύπτει όλους τους τομείς λιμενικών δραστηριοτήτων πλήρως.

Ξεκαθάρισε βέβαια πως για τα έργα της β' και γ΄φάσης ο Οργανισμός δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά παρακολουθεί την πορεία τους αφού είναι ο τελικός χρήστης των έργων αυτών.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως στις προτεραιότητες του Οργανισμού για την επόμενη διετία είναι η υλοποίηση μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και δικτύου μικρότερων μαρίνων στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο Οργανισμός δεν έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει τη χερσαία ζώνη της πόλης από την Τοπική αυτοδιοίκηση και ότι απλά επιθυμεί το τμήμα που είναι απαραίτητο για την κατασκευή των χερσαίων εγκατάστασεων της μαρίνας, ώστε αυτή να μπορεί να χωροθετηθεί.
Αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Οικονομικών επέστρεψε στον Οργανισμό τον προϋπολογισμό του μειωμένο κατά 50%, σημειώνοντας πως η ΟΛΗΓ ΑΕ δεν επιβαρύνει ούτε ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό αφού είναι κερδοφόρος. Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι με την περικοπή αυτή το Υπουργείο μηδένισε τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για χορηγίες, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο κενό στις δράσεις του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2013 οι χορηγίες του Οργανισμού, ανέρχονταν στις 40.000€, ο οποίος με τον τρόπο αυτό ανταποκρίθηκε σε αιτήματα κυρίως δημοσίων φορέων όπως του ΚΛ Ηγουμενίτσας για την κάλυψη εξόδων τους.
Ο κ. Διαμάντης τόνισε πως ο ίδιος, προερχόμενος από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιθυμεί να εγκαινιάσει μια νέα σελίδα με την αυτοδιοίκηση της περιοχής και δήλωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί σε όλα τα ζητήματα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: