Από το 2015 η Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Από το 2015 θα ξεκινήσει η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! Δεν πρόκειται για κάποια εικασία ή για πληροφορίες, αλλά για την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο συμπεριέλαβε σε νέο Προεδρικό Διάταγμα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ανάβοντας και επίσημα πλέον το «πράσινο φως» για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, που αποτελεί διακαή πόθο της Ηπειρώτικης ακαδημαϊκής κοινότητας.
Έτσι, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που μπήκε για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όχι μόνο δεν καταργείται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο δεν λειτουργεί, αλλά ανασυγκροτείται σε Σχολή, η οποία θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Τι προβλέπεται…
Ουσιαστικά, τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος και από εκεί που προέβλεπε ότι «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται», τώρα η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016».
Παράλληλα, στο άρθρο 4 του διατάγματος, το οποίο αναφέρεται στην «ίδρυση - συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών», προστέθηκε στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: