Πρώτη σύλληψη της σεζόν για εμπρησμό… στο Καρτέρι Θεσπρωτίας

Το πρώτο αυτόφωρο για τη φετινή θερινή περίοδο, πριν καλά καλά αυτή ξεκινήσει, έγραψε στα βιβλία της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου. Πρόκειται για έναν 63χρονο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή ύστερα από φωτιά που προκλήθηκε και από την οποία κάηκε μικρής έκτασης δασική έκταση.
Ο 63χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για εμπρησμό εξ αμελείας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την τοπική ηγεσία και τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δημοσθένη Αναγνωστάκη είναι ιδιαίτερα αυστηρές, γεγονός που δείχνει ότι δεν αφήνεται πλέον τίποτα στην τύχη του. Με δεδομένο ότι αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι αλλά και αυξημένο κύμα τουριστών, η Πυροσβεστική λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει τον δασικό πλούτο και το περιβάλλον αλλά και την ίδια την χώρα.
Πρώτος στόχος είναι η πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά από κει και πέρα οι αρχές θα είναι άτεγκτες με κάθε ύποπτο για εμπρηστικές ενέργειες άτομο.
Το γεγονός μάλιστα ότι έχουμε την πρώτη αυτόφωρη σύλληψη, δείχνει στην πράξη ότι η χαλαρότητα των προηγούμενων ετών ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: