Πρέσβεις από 30 κράτη σε Γιάννενα και Μέτσοβο


Οι πόλεις της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, ως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών για μία τριήμερη περιήγηση ξένων πρέσβεων στην Ελλάδα.
Η περιήγηση ξεκινά σήμερα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και οι πρέσβεις 30 κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο, θα φτάσουν στα Γιάννενα το πρωί του Σαββάτου.
Για δύο περίπου ώρες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην παλιά πόλη και να επισκεφτούν εργαστήρια αργυροτεχνίας. Στις 4 το απόγευμα θα επισκεφτούν τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και να γευτούν προϊόντα ποιότητας, όπως η φέτα και το γιαούρτι της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας.
Δύο ώρες αργότερα θα περάσουν στο Νησάκι της Παμβώτιδας, με το πρόγραμμα της επίσκεψής τους να προβλέπει περιήγηση σε βυζαντινές εκκλησίες. Την Κυριακή, στις 10 το πρωί οι πρέσβεις θα επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Μέτσοβο, όπου προβλέπεται επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και στο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ. Εν συνεχεία θα έχουν ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουν στα πλακόστρωτα του Μετσόβου, αλλά και να γευτούν και να απολαύσουν τοπικά προϊόντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΕΛΕΤΑΣ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: