Αρνιά στη Λιβύη θα εξάγουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι

Βάση των εξαγωγών η Ηγουμενίτσα

Συνάντηση με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών με θέμα την εξαγωγή αρνιών και κτηνοτροφικών προϊόντων από την Ήπειρο στη Λιβύη, είχε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης υποσχέθηκε να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζωντανών αρνιών από την Ήπειρο προς τη Λιβύη.
Όπως υπογράμμισε «το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά».
Οι εν λόγω επιχειρηματίες, ήδη δραστηριοποιούνται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνουν το ενδιαφέρον τους στην Ήπειρο, επιθυμώντας να θέσουν ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα, για να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμη προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: