Zoύγκλα με λίστες στον αέρα

Σύμφωνα με πηγή του ΣΔΟΕ, για την πλειοψηφία των ονομάτων που αναφέρονται δεν έχουν προκύψει στοιχεία
Φωτιές άναψε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η χτεσινοβραδινή δημοσίευση από δύο ειδησεογραφικές σελίδες στο Διαδίκτυο 40 ονομάτων πολιτικών που φέρεται ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Η ιστοσελίδα zougla.gr δημοσίευσε αρχικά 36 ονόματα πολιτικών προσώπων ισχυριζόμενη ότι η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.
Λίγο αργότερα το vima.gr δημοσιοποίησε επιπλέον 4 ονόματα πρώην υπουργών που φέρεται ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, επικαλούμενο έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του. Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτικών προσώπων που ενημερώθηκαν ότι συμπεριλαμβάνονται σε «λίστες» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη μεθόδευση και χαρακτήρισαν τις λίστες «μαϊμού».

Η «φιλολογία» για την ύπαρξη «λίστας 32 πολιτικών» που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται εάν έχουν επιβεβαιωθεί οι καταγγελίες που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ανώνυμες.
Το γαϊτανάκι με τις λίστες και τα ονόματα πολιτικών προσώπων που δημοσιεύτηκαν χθες το βράδυ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον χρόνο που επελέγη να κοινοποιηθούν, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του πακέτου των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ από τη Βουλή, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την πλειονότητα των υποθέσεων χωρίς να βρεθούν στοιχεία που να ενοχοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή του ΣΔΟΕ μάλιστα, που έχει γνώση της υπόθεσης, αναφέρει στο «Εθνος» ότι για την πλειονότητα των ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος -που στηρίχτηκε κυρίως σε ανώνυμες καταγγελίες- και έκλεισαν οι υποθέσεις καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μόνο 4 ή 5 υποθέσεις «ψάχνονται» ακόμα από το ΣΔΟΕ χωρίς όμως να είναι γνωστό το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας.

Ερωτηματικά προκαλούνται επιπλέον και από την ολιγωρία του ΣΔΟΕ να επισπεύσει τις έρευνες και να δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία στη Βουλή τη στιγμή που η «φιλολογία» περί ονομάτων έχει πάρει διαστάσεις στο Διαδίκτυο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63717025

Δεν υπάρχουν σχόλια: