Αυτόκλητος προστάτης στην Άρτα η Χρυσή Αυγή

Προκαλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή στην Άρτα διαφημίζει εκ των προτέρων αυτά που ετοιμάζεται να πράξει τις επόμενες ημέρες. Αφορμή βέβαια δίνει η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, στην οποία προχωρά η Δημοτική Αρχή, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις του τοπικού εμπορικού κόσμου.
Με προκλητικό τρόπο και επίσημη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας Νικόλαος Γαλαζούλας, η Χρυσή Αυγή, δηλώνει ότι θα επέμβει στην εμποροπανήγυρη, για να «λύσει προβλήματα».

Στο κείμενο ευχαριστούν εκ των προτέρων τόσο την Αστυνομία, όσο και το Δήμο για τη βοήθεια και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται εκεί για τον έλεγχο νομιμότητας μεταναστών μικροπωλητών.
Είναι πρωτοφανές και σίγουρα χρίζει άμεσης απάντησης από το Δήμο το γεγονός ότι η οργάνωση Άρτας της Χρυσής Αυγής ευχαριστεί το Δήμο Αρταίων, για την βοήθεια που της παρέχει (ο Δήμος Αρταίων δηλαδή) και επιμένουν να υποκαθιστούν τους πάντες.
Να ορίζονται αυτοί οι εγγυητές της τάξης και της καλής διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης.
Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής θα παραβρεθεί σ' όλη την διάρκεια της υπαίθριας αγοράς για να επιβεβαιώσει ότι κανένας αλλοδαπός χωρίς την σχετική άδεια δεν θα μετέχει απ' την στιγμή που θα γίνουμε δέκτες παραπόνων».
Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από την παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής, η οποία με αφορμή το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Άρτα κάνει λόγο για αυτόκλητους προστάτες και επισημαίνει πως στη Δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί το Κράτος.
«Είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας η τήρηση της νομιμότητας και ο έλεγχος των παραβατών. Η Άρτα δεν έχει ανάγκη από σερίφηδες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/15322-2012-09-26-19-54-57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: