Με μετάλλια στο Ευρωπαϊκό τα Ηπειρωτικά κουπιά

Τρία μετάλλια, τα δύο χρυσά, ήταν η συγκομιδή των ελληνικών πληρωμάτων που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βαρέζε της Ιταλίας.
Αρχικά, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ελληνική τετράκωπος, αποτελούμενη από τ' αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο, καθώς και τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα. Το πλήρωμα από την χώρα μας πέρασε πρώτο το γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5:56.03, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρουμανία και στην τρίτη τη Σερβία (5:58.72).


Λίγο αργότερα οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου κατάκτησαν τη δεύτερη θέση και στο ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Τα κορίτσια, που πανηγύρισαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τερμάτισαν σε χρόνο 6:57.62, πίσω από τις Ιταλίδες, Λάουρα Μιλάνι/Ελισαμπέτα Σανκασάνι, που πήραν το χρυσό.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη χρυσό για τα ελληνικά κουπιά, καθώς οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος, ήταν οι νικητές στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: