Με ένα ευρώ κατασκευάζει αρδευτικά το ελληνικό κράτος!!!

Εμπαιγμός με τρία έργα του Νομού Θεσπρωτίας
Αλλάζει το ελληνικό κράτος; Φαίνεται πως δεν αλλάζει με τίποτα. Ακόμη και την ώρα που απαιτεί τις μεγαλύτερες θυσίες από το λαό, το ίδιο δείχνει ότι μένει προσκολλημένο σε νοοτροπίες του παρελθόντος και σε τακτικές που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Έτσι λοιπόν την ώρα που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν πανάκριβα αυτές τις καταστροφικές πολιτικές, εξακολουθεί να τους προκαλεί και να τους κοροϊδεύει με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός ότι εντάσσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο αρδευτικά έργα του Νομού Θεσπρωτίας με τον προϋπολογισμό του ενός ευρώ!
Ναι...
Το ελληνικό κράτος προγραμματίζει να κάνει δύο έργα αξίας μερικών εκατομμυρίων δεσμεύοντας την πίστωση του ενός ευρώ! Και μπορεί κάποιος να πει ότι το κάνει για να κρατήσει τα έργα αυτά «ζωντανά» αλλά ένα τέτοιο επιχείρημα δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό όταν επί έναν ολόκληρο χρόνο δεν διατέθηκε ούτε αυτό το ευρώ, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα τα ίδια έργα, με απόφαση των ίδιων πολιτικών παραγόντων, απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλταντζής».
Πρόκειται για το αρδευτικό έργο Σκάλας Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας (Β΄Φάση)», με προϋπολογισμό 2.6 εκατ. ευρώ το «Αρδευτικό έργο Σπαθαραίων Ν. Θεσπρωτίας» με προϋπολογισμό 3.4 εκατ. ευρώ και το «Αρδευτικό έργο Χότχοβας Ν. Θεσπρωτίας» με συνολικό προϋπολογισμό 4.4 εκατ. ευρώ.
Και τα τρία έργα που ήταν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ απεντάχθηκαν αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 με το σκεπτικό ότι δεν συνεισφέρουν στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας!!!
Κι αφού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ξανασκέφτηκαν τα ενέταξαν και πάλι το 2011 στο ανύπαρκτο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα δύο πρώτα με τον προυπολογισμό του ενός ευρώ και το τρίτο με το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων.
Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας αναφέρεται σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης τονίζοντας ότι «πρόκειται για έργα απολύτως αναγκαία για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών της Θεσπρωτίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα της περιοχής και αποτελούν πάγια αιτήματα του αγροτικού κόσμου του νομού».
Με βάση λοιπόν τα στοιχεία αυτά απευθύνεται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας απαντήσεις σε τρία καίρια ερωτήματα:
- Ποιες είναι οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το έτος 2012 για τα τρία προαναφερόμενα έργα, δηλαδή τη βελτίωση του αρδευτικού Σκάλας Φιλιατών, το αρδευτικό Σπαθαραίων και το αρδευτικό της Χότχοβας;
- Ποιά είναι η πορεία υλοποίησης και πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το αρδευτικό έργο της Χότχοβας;
- Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση προώθηση των έργων της βελτίωσης του αρδευτικού Σκάλας Φιλιατών (Β΄ Φάση) και του αρδευτικού Σπαθαραίων;
http://www.epiruspost.gr/oikonomia/agrotika/15305-2012-09-25-21-18-50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: