Ιδιοκτήτης μπαρ προστατεύει διαδηλωτές

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το ισπανικό Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των "αγανακτισμένων" και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, κραυγάζοντας "παραιτηθείτε", και καταγγέλλοντας μια δημοκρατία "που έχει δημευτεί και έχει υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Σύμφωνα με τα διεθνή media, η καταστολή ήταν γενικευμένη. Ρεπορτάζ του ΒΒC επικαλείται πληροφορίες από ισπανικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για 20 συλλήψεις διαδηλωτών και 32 τραυματίες από τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας.
Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
Σε μία από αυτές που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, απεικονίζεται ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ που προστατεύει τους διαδηλωτές που έχουν καταφύγει στο μαγαζί του έναντι των αστυνομικών δυνάμεων, παρέχοντας τους "άσυλο". Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει:
"El dueño de un restaurante intenta proteger a los manifestantes que se encuentran dentro de su establecimiento" (A bar owner in Madrid protects the protestors in his store).

Δεν υπάρχουν σχόλια: