Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές προς Ρωσία

Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αυξήθηκαν 34,12% για το α’εξάμηνο του 2012.
Την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών επισημαίνει με έγγραφο του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Στα συγκεκριμένα στοιχεία υπογραμμίζεται πως δεν περιλαμβάνονται τα προϊόντα ενέργειας καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ενσωματώνει τα αναθεωρημένα πρωτογενή στοιχεία προϊόντων ενέργειας που οι Τελωνειακές Αρχές της έχουν παράσχει.


Συγκεκριμένα οι ελληνικές εξαγωγές υπολογίστηκαν σε 218,5 εκατ. ευρώ – χωρίς τα προϊόντα ενέργειας – για το α’ εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με τα 162,9 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011.

Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 34,12% προέρχεται από την αύξηση των εξαγωγών της δασμολογικής κατηγορίας 08.10 δηλαδή φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα κατά 68,68%, από την κατηγορία 43.03 των γουνοδερμάτων κατά 22,65% και από τη δασμολογική κατηγορία 20.07 που περιλαμβάνονται οι πολτοί καρπών και φρούτων και οι μαρμελάδες κατά 220,54%.

Την ίδια στιγμή η αύξηση που σημειώνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων όπως κεράσια, βερίκοκα και ροδάκινα είναι σημαντική.

Τέλος σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της πρεσβείας καταγράφεται αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στις υπόλοιπες δασμολογικές κατηγορίες κατά μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό με το γεγονός αυτό να χαρακτηρίζεται ως μη συνηθισμένο από τη μέχρι σήμερα εμπειρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: