Φέιγ βολάν στο διαδίκτυο οι λίστες του ΣΔΟΕ --- Τι δηλώνουν Αλ. Καχριμάνης και Αντ. Μπέζας

Αντώνης Μπέζας: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται - Αλέκος Καχριμάνης: Περσινά ξινά σταφύλια...
Την ώρα που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση προς τους νυν και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκειμένου να ενημερώσουν για το ποιες περιπτώσεις βουλευτών απασχόλησαν ή απασχολούν το ΣΔΟΕ, το φως της δημοσιότητας είδε λίστα με τα ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να ελέγχει το ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα ονόματα αφορούν στη λίστα που έγινε γνωστή ως εκείνη των «32 πολιτικών προσώπων» που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.Στη λίστα, που δημοσίευσε η Zougla.gr περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, οι οποίοι φέρεται να ελέγχονται για μία υπόθεση ο καθένας.

Το Epiruspost.gr συνομίλησε τόσο με τον κ. Καχριμάνη όσο και με τον κ. Μπέζα. Και οι δύο εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι εμφανίζονται να ελέγχονται καθώς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε πως για την μοναδική καταγγελία για την οποία είναι γνώστης, είναι μία ανώνυμη που είχε γίνει στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου το 2010. Αμέσως μετά, όπως διευκρίνισε ελέγχθηκε το πόθεν έσχες και κάθε άλλο στοιχείο τόσο του ιδίου όσο και συγγενικών του προσώπων, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που θα άφηνε περιθώρια για περαιτέρω έρευνα. Πέραν αυτού...ουδέν!
Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για έλεγχο που μπορεί να διεξάγεται σε βάρος του.
Τονίζει με νόημα πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και υπογραμμίζει την ανάγκη δημοσιοποίησης των στοιχείων όλων των ελέγχων ώστε τα χλωρά να μην καίγονται μαζί με τα ξερά.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας αναφέρει:
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται σε μία από τις υποτιθέμενες λίστες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες αρχές.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω το παραμικρό, ούτε για την υποτιθέμενη καταγγελία εναντίον μου, ούτε για τον έλεγχο που μου έγινε ή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως, αν υπήρξε καταγγελία, καλώς διενεργήθηκε ή διενεργείται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελέγχονται. Άλλωστε, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Αυτό νομίζω το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.
Τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Όσο δεν το κάνουν, αφήνουν απλά τα χλωρά να καίγονται μαζί με τα ξερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: