Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητάει η κυβέρνηση. "Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών", τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ζητάει από τις δικαστικές αρχές να καταλήξουν «όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.» «
Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, έδωσε σήμερα κατεπείγουσα παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών, νυν και τέως βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Τέντες διαβίβασε στην Ράικου δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού, που αφορά «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις (υποθέσεις με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους, όπως βουλευτές, πρώην υπουργούς κ.λπ.), διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ».
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει στο έγγραφό του, ότι «με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία (αρχή της μυστικότητας)».
Η δημοσιοποίηση προκάλεσε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: