Σημαντικές παρεμβάσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος στη Θεσπρωτία

Με γρήγορους ρυθμούς προωθούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες για την υλοποίηση δύο ακόμη έργων προστασίας του Περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. Ηγουμενίτσας- Φιλιατών και των υπολοίπων που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα.
Οι διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις ανάδειξης των αναδόχων έχουν αποσταλεί στο Υ.ΠΕ.ΚΑ. για προσυμβατικό έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφούν οι συμβάσεις υλοποίησης των έργων.


Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 762.200 αφορά την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. (χωματερές) Ηγουμενίτσας (Κοτσέκι – Καστρί) και Φιλιατών. Το έργο, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ανατέθηκε με ποσοστό έκπτωσης 8,64% στην εταιρεία «Λαμπρινή και Λάμπρος Ντέτσικας Α.Ε» με διακριτικό τίτλο «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε».
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 598.400 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση των υπολοίπων χωματερών της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Το έργο, με άλλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με ποσοστό έκπτωσης 8,75%, ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή, πιστή στις εξαγγελίες της για την ανάληψη πρωτοβουλιών προστασίας του Περιβάλλοντος, προχώρησε με συντονισμένες ενέργειες και το θέμα της αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α.. «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο των ανεξέλεγκτων χωματερών στη Θεσπρωτία, που είναι ζήτημα προτεραιότητας για μας, καθώς εκτός από την ρύπανση του περιβάλλοντος, προσβάλλoυν τον πολιτισμό μας και πλήττουν την τουριστική εικόνα της περιοχής μας. Η Περιφέρεια, προχωρά παράλληλα το νέο σχεδιασμό για την διαχείρισης των απορριμμάτων, με την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων, δίνοντας λύση για όλη την Ήπειρο και φυσικά για τη Θεσπρωτία. Ο αγώνας για την προστασία του Περιβάλλοντος, είναι συνεχής και πρέπει να συμβάλλουν για αυτή, φορείς και πολίτες, αποτρέποντας τη δημιουργία νέων εστιών ρύπανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: