1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας

Στις 78 οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο νησί τον Οκτώβριο
Στις 78 ανέρχονται οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας τον Οκτώβριο, ενώ στα τέλη του μήνα (30/10) στο λιμάνι θα καταπλεύσει το νεότερο πλοίο της εταιρείας MSC CRUISES Fantasia, με μήκος 333,3 μέτρα και χωρητικότητα περίπου 4.500 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα.
Εν τω μεταξύ στο νησί πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα «Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία», στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας και τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και του ΟΛΚΕ, με στόχο να συζητηθούν τα οφέλη, τυχόν προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις, από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου της κρουαζιέρας.
Οι εισηγητές του συνεδρίου θα είναι οι κ.κ. Πίτερ Γουάιλντ διευθύνων σύμβουλος της G.P.Wild (International) και άμεσος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας και Λουίτζι Παστένα, Αρχιπλοίαρχος MSC Cruises. Ο κ. Γουάιλντ θα μιλήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή και πιο συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά και ο κ. Παστένα θα αναλύσει τη στρατηγική διαχείριση των δρομολογίων της MSC.

Στους ομιλητές των δύο συνεδριών περιλαμβάνονται οι κ.κ. Γ. Τελώνης πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Ι. Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Γ. Σταθόπουλος, διευθύνων σύμβουλος FTI Cruises, Γ. Καστελλάνος, εκτελεστικός διευθυντής ΕΛΙΜΕ, Μ. Λάμπρος, αντιπρόεδρος της ΕΚΕΦΝ και διευθύνων σύμβουλος της Majestic Cruises, Σ. Κάτσιος, αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Α. Στυλιανόπουλος, μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Navigator Travel & Tourist Services και Μ. Νομικός, πρόεδρος της Donomis Cruise Services, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι ενώσεων και φορέων του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: