Χωρίς πίστωση στη Θεσπρωτία οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μέχρι 30 Σεπτέμβρη

Την απόφαση να συνεχιστεί μέχρι 30/09 η αναστολή του επί πιστώσει για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πήρε η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας.
Τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από αυτή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεχίζοντας την αναστολή καθώς όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι κανένα από τα αιτήματά τους δεν έχει ικανοποιηθεί, και τα οποία αφορούν την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων,
επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι ακόμα και αν προσπαθούσαν, δε θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αφού οι Φαρμακαποθήκες δεν κάνουν πίστωση με αποτέλεσμα να πρέπει να προπληρώνουν τα φάρμακα που παραγγέλνουν, την ίδια δτιγμή που ο ΕΟΠΠΥ τους έχει ανεξόφλητους, για περισσότερους από 3-4 μήνες.

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας σε ότι αφορά την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Σε κάποιες περιοχές οι Φαρμακοποιοί συντάσσονται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και αποφασίζουν την επανέναρξη της εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ και σε κάποιες άλλες περιοχές οι συνάδελφοι τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
Εκτός από την Αττική, δεν χορηγούνται φάρμακα με πίστωση από τα φαρμακεία των νομών Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι των περιοχών αυτών αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Κρίσιμη είναι η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), η οποία πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης.
Από το πρωί της Τρίτης, χορηγούν κανονικά φάρμακα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά.
Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουν και οι υπόλοιπο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: