«Η Θεσπρωτία δεν έχει ουσιαστική αστυνόμευση»

Κινητοποιήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού
Χωρίς ουσιαστική Αστυνομική Αστυνόμευση, είναι ο νομός Θεσπρωτίας μετά την απόσπαση των 120 συνοριακών φυλάκων σε περιοχές της Θράκης. Αυτό επεσήμαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στα πλαίσια των σημερινών κινητοποιήσεων τους, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στις 12:00 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, συγκεντρώθηκαν ένστολοι, στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις επικείμενες περικοπές στους μισθούς τους, όσο και για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες, όπως επεσήμαναν έχουν γίνει δυσχερείς μετά την απομάκρυνση των 120 αστυνομικών προς τη Θράκη.
Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι και στα περιπολικά της Α.Δ. Θεσπρωτίας, έχει παρουσιαστεί έλλειψη καυσίμων, με το αστυνομικό Διευθυντή κ. Λελοβίτη, να δηλώνει όμως πως υπάρχουν κονδύλια, αλλά δεν υπήρξαν προσφορές από τα διυλιστήρια για την προμήθεια και θα καταφύγει στην ελεύθερη αγορά.

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ» έγγραφαν τα μαύρα πανώ των αστυνομικών, οι οποίοι τονίζουν:
Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει νέες περικοπές στο όνομα της διάσωσης της οικονομίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι με τις αποφάσεις της αφήνει πίσω της εξαθλιωμένους ανθρώπους και διαλυμένες υπηρεσίες.
Αυτή η ωμή πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυσάρεστα, δεν μπορεί να κρυφτεί με κανένα επικοινωνιακό παιγνίδι.
Εμείς βιώνουμε την κρίση, που άλλοι δημιούργησαν.
Δυστυχώς για όλους μας, το μήνυμα δεν το έχουν λάβει. Πρέπει να τους το ξαναστείλουμε πιο ηχηρά και πιο αποτελεσματικά!
Οφείλουν να μας σώσουν και όχι να μας αποτελειώσουν !!!
Ταυτόχρονα σε ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες επισημαίνουν:
Αγαπητέ συμπολίτη,
Οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί αμείβονται με χαμηλούς μισθούς χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας τους.
Εντέχνως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία «ειδικών» και άρα προνομιούχων μισθολογίων. Η ωμή αλήθεια ωστόσο είναι ότι η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας με Βασικό Μισθό τα 683 €.
Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ. και γι’ αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας.
Διαβιούντες ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και της αποστολής μας και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση και να υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις της.
Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε ενάντια στην διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: