ΕΟΖ στην Ελλάδα προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα ως μέτρο ανάπτυξης, προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στο περιοδικό '' Der Spiegel ''.
Όπως λέει, οι ζώνες αυτές θα μπορούσαν να γίνουν στην Κρήτη και τη Νότια Πελοπόννησο. Ο ίδιος τονίζει ότι οι μισθοί δε θα επηρεαστούν γιατί έχουν ήδη μειωθεί αρκετά στην Ελλάδα.

Ο κ. Σουλτς επίσης προτείνει τη δημιουργία ενός οργανισμού για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στον οποίο θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι θα κατευθύνουν τις χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακά έργα.

'' Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποδεχθεί τον ευρωπαϊκό έλεγχο, όχι σαν μια δύναμη κατοχής, αλλά ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο '', δηλώνει ο κ. Σουλτς.
Την ίδια άποψη εκφράζει και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη του στην '' Welt '' της Κυριακής. Επισημαίνει ότι οι ζώνες αυτές λειτούργησαν πολύ καλά στην Πολωνία και ήδη λέει έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στην Ελλάδα για το θέμα αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: