Die Welt: «Απογοητεύει ο φέρελπις Παπαδήμος»

Η οικονομική εφημερίδα Die Welt επιχειρώντας έναν απολογισμό των ημερών του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας σημειώνει: «Δύο μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας ο Παπαδήμος κινδυνεύει να παρασυρθεί στη δίνη του μικροκομματισμού».
Η Die Welt αναφέρεται στις υψηλές προσδοκίες που γέννησε στο εξωτερικό και εσωτερικό η παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ στο ‘τιμόνι’ της Ελλάδας. Αναμενόταν να εφαρμόσει αποφασιστικά και γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις βγάζοντας τη χώρα από την κρίση.


«Ωστόσο», υπογραμμίζει η εφημερίδα, «2,5 μήνες μετά οι ελπίδες έκαναν φτερά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον, αλλά και την Αθήνα (…). Στην πράξη ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός. Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες».
Σύγκριση Παπαδήμου - Μόντι
Αναφορά γίνεται και στις συνεχιζόμενες έριδες μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες εντοπίζονται και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με την Die Welt, ούτε ο Παπαδήμος απέφυγε να εμπλακεί σε αυτές. Η οικονομική εφημερίδα συγκρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό με την περίπτωση Μόντι στην Ιταλία:
«Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι επιδεικνύει ζήλο στον πολιτικό αγώνα, ο Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος». Κλείνοντας αναφέρεται στο αποτέλεσμα τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue, βάσει της οποίας ο Παπαδήμος χαίρει της αποδοχής του 55% των ερωτηθέντων. Και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν θα διαρκέσει πολύ μέχρι τη στιγμή που η δυσαρέσκεια έναντι των πολλών θα φτάσει και στον έναν που βρίσκεται στην κορυφή».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15679681,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: