Συνάντηση της Γ.Γ. με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Συνάντηση στο Γραφείο της στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, είχε σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρη Δημητρίου και μέλη της νέας διοίκησης.
Σε αυτή συμμετείχαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μήτσης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρυσοστόμου Ευθύμιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνώστου Νικόλαος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Βασιλείου Βασίλειος.


Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει εν μέσω κρίσης το επιχειρείν στην περιοχή, ενώ συμφωνήθηκε ο συντονισμός της καλύτερης δυνατής συνεργασίας, ώστε να προωθηθούν αποτελεσματικές λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες αλλά και το σύνολο των παραγωγικών τάξεων του τόπου.
Η Γ.Γ. ενημέρωσε τον νέο Πρόεδρο για τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κατέβαλλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το συνεχές ενδιαφέρον της για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα επιτρέψει την απεμπλοκή των επενδύσεων που καθυστερούν ακόμη και σήμερα να υλοποιηθούν, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσκολιών.
Από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου, ζητώντας τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση, επεσήμανε ότι μέσα από τον κύκλο συναντήσεων που πραγματοποιεί, στοχεύει στη διαμόρφωση της ολοκληρωμένης συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων για την προώθηση των θεμάτων του επαγγελματικού κόσμου και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.
«Από την πλευρά μας ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο σας, θα σταθούμε δίπλα σας και στο κομμάτι που εμπλεκόμαστε θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διεκδίκηση ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για την τοπική οικονομία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Γ.Γ, η οποία δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως πολύ θετική την κυβερνητική δέσμευση αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και μεταφοράς πόρων από τα ΠΕΠ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης ενός στρατηγικού σχεδίου για την προώθηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, που θα ενισχύσει την προσπάθεια που έγινε την τελευταία διετία μέσα από την αξιοποίηση των αρχών του “Regional Marketing”, όπου μπήκαν γερά θεμέλια στην κατεύθυνση ενεργοποίησης του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής προς τις εξαγωγές.
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον αναπτυξιακό προσανατολισμό εξόδου από την οικονομική κρίση, ενδυναμώνοντας την ελπίδα στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής», τόνισε με νόημα η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: