Πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ και στην ΕΑΣ Θεσπρωτίας

για μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
Πρόστιμα για σειρά παραβάσεων της νομοθεσίας συνολικού ύψους 1.335.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο με υπόδειξη του ΕΦΕΤ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις της Ηπείρου:
Πρόστιμο € 5.000 στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝEΤAIΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, για μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κρέας, συνολικού βάρους 22 κιλών, που είχε διατηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας και στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
Πρόστιμο € 5.000 στην αγροτική βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε». για κατοχή μη κανονικών τροφίμων.
Δείγμα του προϊόντος «γαλοτύρι», Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, βρέθηκε μη κανονικό λόγω παρουσίας καζεϊνών αγελαδινού γάλακτος
Πρόστιμο € 2.000 στο ξενοδοχείο PREVEZA BEACH - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. στο Κανάλι, για έλλειψη αδειών λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.
Πρόστιμο € 5.000 στο τυροκομείο ΑΦΟΙ ΠΑΠΠΑ Ο.Ε. στο 4ο χλμ Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων για ουσιώδεις αποκλίσεις της νομοθεσίας στον εξοπλισμό και την υποδομή.
Πρόστιμο € 6.000 στο τυροκομείο ΤΣΙΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ στο Νικολίτσι Πρέβεζας για ουσιώδεις αποκλίσεις της νομοθεσίας στον εξοπλισμό και την υποδομή, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και εφαρμογής συστημάτων αυτοελέγχου.
Πρόστιμο € 5.000 στο τυροκομείο ΜΕΤΣΟΒΟ Α.Ε στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, για μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα. Πρόκειται για σκληρό τυρί με την ονομασία «βλαχοτύρι», συνολικού βάρους περίπου 238 κιλών, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός listeria monocytogenes.
Πρόστιμο € 2.000 στο ζαχαροπλαστείο ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΖΩΗ στη Σπ. Λιβαδά 23 Πάργα για ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
Πρόστιμο € 4.000 στο αναψυκτήριο Α. & Μ. ΜΑΡΚΟΥ Ο.Ε. στην Ιωαννίνων 88, Ιωάννινα, για μη ασφαλή τρόφιμα - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Πρόκειται για κρέας, προϊόντα ζύμης, πίτσες και σάλτσα, συνολικού βάρους περίπου 47 κιλών, που στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων, εμφάνιζαν υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας και είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: