Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).
Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.
Στην Ήπειρο, οι γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στα εξής νοσοκομεία για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24 έως 31 Ιανουαρίου), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, είναι τα ακόλουθα:
- Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»
- Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
- Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
- Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, Θεσπρωτίας
- Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: