Π.Α.ΜΕ: Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση

Συνδημότισσα – συνδημότη, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,
Η ολομέτωπη επίθεση του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας –Ε.Ε. – κυβέρνησης συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με την έλευση της νέας χρονιάς από την συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, - Ν.Δ. – ΛΑΟΣ που χέρι – χέρι με την ΤΡΟΪΚΑ ετοιμάζονται να εφορμήσουν σε ότι εργατικό – λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση έχει απομείνει από μισθούς και συντάξεις έως το δικαίωμα στην στέγαση, την Υγεία και την παιδεία , την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.αλ.

Έχουν λεηλατήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Την απόλυση την βαφτίζουν «εργασιακή εφεδρεία», έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και τις απανωτές αυξήσεις στο ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους.
Τα σχολεία υπολειτουργούν, αντί για βιβλία μοιράζουν φωτοτυπίες.
Μας κόβουν ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα και αλλοίμονο σε όποιον αρρωστήσει. Μας εκβιάζουν να πληρώσουμε απανωτά χαράτσια και «έκτακτες εισφορές», ακόμα και για το σπίτι που είτε κληρονομήσαμε, είτε το χρωστάμε ακόμα στην τράπεζα κι αν δεν πληρώσουμε μας απειλούν ότι θα μας κόψουν το ρεύμα.
Καταργούν το αφορολόγητο όριο, ακόμα και στον ανάπηρο, στον άνεργο με το επίδομα των 350 ευρώ!
Τα νέα μέτρα που ευαγγελίζονται, θα αποτελέσουν ταφόπλακα στην ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη, χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα πεταχτούν στον δρόμο με κατασχέσεις των σπιτιών τους από τις τράπεζες, θα καταδικαστούν στο σκοτάδι και την παγωνιά από την αδυναμία τους να πληρώσουν το ρεύμα, να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, οι οικοδόμοι και όχι μόνο, ήδη στην πλειοψηφία τους έχουν χάσει κάθε δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα να τους απαγορεύεται η πρόσβαση στον γιατρό, στο νοσοκομείο, νήπια και βρέφη της εργατικής λαϊκής οικογένειας αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς αφού αυτοί αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν.
Με δύο λόγια η εργατική λαϊκή οικογένεια βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης, αντιμέτωπη πλέον με προβλήματα επιβίωσης.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει άλλο!
Η ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων απαιτεί από μας να γίνουν βήματα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα. Κάθε πόλη, κάθε συνοικία, κάθε χωριό, κάθε χώρος δουλειάς, πρέπει να γίνει κέντρο αντίστασης και οργανωμένου αγώνα.

Εργαζόμενη – εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέα και νέε, μικροεπαγγελματία – αυτοαπασχολούμενε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον νομό μας, τα ταξικά Σωματεία της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας σε καλούμε στην λαϊκή συνέλευση που διοργανώνουμε την Δευτέρα 23 Γενάρη ώρα 7 μ.μ στο ΠΑΝΘΕΟΝ με στόχο την συγκρότηση λαϊκής επιτροπής στην πόλη μας για την συγκέντρωση δυνάμεων, για την πιο αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.

Άμεσα ζητήματα πάλης της Λαϊκής Επιτροπής αγώνα θα είναι :

Η μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που δεν έχουν τελειωμό. Να μην επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια, να εμποδίσουμε την κατάσχεση σπιτιών σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
Να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης των ανέργων, να μην μείνει κανένας άνεργος ανασφάλιστος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.αλ.
Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή, η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι πράξη ΝΟΜΙΜΗ για τις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες αντέχουν ακόμη.
Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε τα χαράτσια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Να επιβάλουμε το δίκιο μας, να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν.

Τώρα είναι η ώρα! Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ
και ώρα 7 το απόγευμα στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: