Τα φυτά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Περιοδική έκθεση στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στην Πρέβεζα.
Την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης, μια πανευρωπαϊκή έκθεση» διοργανώνει η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας από 25 Ιανουαρίου έως 22 Απριλίου στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στην Πρέβεζα.
Την ετοιμασία της έκθεσης έκανε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να αναδείξει τη σημασία των φυτών ανά τους αιώνες, ως ορόσημο, στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η έκθεση βασίζεται στην έννοια της Ευρώπης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των φυτών, με την ελπίδα πως οι ρίζες του παρελθόντος μας θα γίνουν οι σπόροι του μέλλοντός μας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, από την προϊσταμένη της Εφορείας, Χριστίνα Μερκούρη, η οποία και θα παρουσιάσει την έκθεση. Θα δοθεί επίσης διάλεξη από τον Κώστα Ζάχο, επίτιμο έφορο Αρχαιοτήτων και πρόεδρο της επιτροπής Νικόπολης, με τίτλο «Opus topiarium-ο ιερός κήπος του Απόλλωνα στη Νικόπολη». Θα ακολουθήσει ξενάγηση. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρχαιολόγο Δήμητρα Νικολάου στο τηλέφωνο 2682089890.

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/15141/2012-01-21.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: