Όχι Κατσούρα στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας και την περικοπή δώρων σε συνταξιούχους

Συνεχίζεται η διαφοροποίηση του Χρ. Κατσούρα, από την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία έχει καταψηφίσει τόσο στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όσο και στον προϋπολογισμό.
Αυτή την φορά σειρά είχε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών και επιμέρους τροπολογίες όπου ο κ. Κατσούρας αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο.
Ο κ. Κατσούρας, σε μια ψηφοφορία που επικράτησε αλαλλούμ, αφού άλλοι βουλευτές της "συγκυβέρνησης" απείχαν, άλλοι δήλωναν "παρών" και άλλοι όχι, καταψήφισε τα άρθρα 7 και 24.


Τα επίμαχα άρθρα
Συγκεκριμένα με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου όλη η περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου.
Το Ταμείο αυτό, που δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Σ' αυτό περιέρχεται όλη η περιουσία του Δημοσίου, και των ΝΠΔΔ: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας όπως και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της χώρας, περιέρχεται στην... διαχείριση των δανειστών.
Μάλιστα, αυτή η αξιοποίηση, εκποίηση και εκμετάλλευση των κάθε λογής ακινήτων θα μπορεί να γίνει, όπως αναφέρει το άρθρο 7, με βάση τη νομοθεσία, των Ολυμπιακών έργων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αυτά τα ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά παρέκκλιση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, ενώ θα μπορούν να καταπατούν τον αιγιαλό, την παραλία, να εκμεταλλεύονται το θαλάσσιο πυθμένα, να πραγματοποιούν προσχώσεις στη θάλασσα και να διαμορφώνουν επί της θαλάσσης τεχνητές κατασκευές.
Η περιουσία του Ταμείου μπορεί να τεθεί σε υποθήκη από τους πιστωτές του δημοσίου, πολύ περισσότερο όταν το χρέος διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο ή να αξιοποιηθεί ως υποθήκη προκειμένου η χώρα να δανειοδοτηθεί.
Το δε Άρθρο 24 αφορούσε στην περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 ετών.

1 σχόλιο:

Δημητριος είπε...

Μπραβο Χρηστο για την τοθετηση στο πολυνομοσχεδιο για το ταμειο αξιοποισης περιουσιας
του Δημοσιου

Δημητριος