Οι επιχειρήσεις μας αναζητούν «πυξίδα» μέσα στην επώδυνη κρίση

Διήμερες οι εργασίες του EPIRUS BUSINESS FORUM
Ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης για τις Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σκληρά σε μια περίοδο επώδυνης κρίσης, θα παρουσιαστούν στο διήμερο επιχειρηματικό «φόρουμ» που πραγματοποιείται στα Γιάννινα αύριο και μεθαύριο.
Στις διάφορες ομιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις έχουν κληθεί να συμμετάσχουν γνωστοί επιχειρηματίες της Ελλάδας, πολιτικοί, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων και οικονομολόγοι.
Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της μεγάλης διαδικτυακής έρευνας για τις τοπικές επιχειρήσεις και το πώς αυτές έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των εργασιών του Epirus Business Forum 2012.

Η πρώτη μέρα
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Serai, με τη Θεματική Ενότητα «Περιφέρεια Ηπείρου: Στρατηγική θέση – Διεθνής Αγορά – Agenda 2012 – 2020». Σ’ αυτήν θα μιλήσουν ο πρ. υπουργός Στέφανος Μάνος, ο Γ. Δουκίδης (καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα), ο Β. Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΣΕΕ), η Σ. Αγγελίδη (Συνεργάτης της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ) και ο Δ. Δημητρίου (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων). Τον συντονισμό θα κάνει ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» δημοσιογράφος Γιώργος Γιαννάκης.
• Η δεύτερη θεματική ενότητα της πρώτης μέρας αφορά την έρευνα: «Καταναλωτική Εμπιστοσύνη: ποιος είναι ο καταναλωτής της κρίσης;».
Σ’ αυτή χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κ. Γάτσιος (Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ενώ ομιλητές θα είναι οι: Π. Καλλίρης (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Μ. Χλέτσος (αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπ. Ιωαννίνων) και Δ. Πανοζάχος (οικονομολόγος). Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Δ. Φίλης (Πρόεδρος ΟΕΕ, Τμήμα Ηπείρου).

Η δεύτερη μέρα
Η δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει με τη θεματική ενότητα «Ενέργεια στην Ήπειρο». Σ’ αυτήν ομιλητές θα είναι εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ, ο Κ. Σταμπολής (Γ. Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης), ο Ν. Μπενρουμπής (Γενικός Διευθυντής της Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος), Δ. Βαρβιτσιώτης (Αναπλ. Γεν. Δ/ντής της Solar Cells Hellas Group), Σ. Γκουλιούμης (Πρόεδρος της Πίνδος Ενεργειακή Α.Ε.), Μ Πετράκης (Δ/ντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών).
Στην δεύτερη θεματική ενότητα «Ήπειρος: Εξωστρέφεια στην Παγκόσμια Αγορά» θα μιλήσουν οι Α. Συγγρός (Πρόεδρος της Invest in Greece), Μ. Βλάχου (Ιδρυτής της Fereikos –Helix), Τ. Περράκη (Γεν. Δ/ντρια της Fereikos –Helix), Γ. Κολλιόπουλος (Ιδρυτής της Speiron), Γ. Σταυρίδης (Δ/νων Σύμβουλος της Piscines Ideales), Χ. Κουπελίδης (Δ/ντής Εξυπηρέτησης Εκδοτριών Εισηγμένων Τίτλων του Χρηματιστηρίου Αθηνών). Συντονίζει ο Γ. Δασκαλόπουλος (Δ/ντής των Υπηρεσιών του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων).
Η μεσημεριανή θεματική ενότητα αφορά: «Τουρισμός και Ελληνικά προϊόντα: Δυναμική επένδυση σε περίοδο κρίσης». Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι: Γ. Δρακόπουλος (Γεν. Δ/ντής ΣΕΤΕ), Σ. Πιτούλης (Πρόεδρος της Πιτούλης Α.Ε.), Σ. Σκιαδαρέσης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας). Μ. Ζουλουμίδης (Πρόεδρος της ΑΛΓΗ Α.Ε.), Ν. Πατσιούρας (Πρόεδρος Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης), Χ. Τζωρτζόπουλος (Εκπρόσωπος της Tzortzopoulos Estate). Τον συντονισμό θα κάνει ο Σ. Ιωάννου (Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας).
Το φόρουμ θα κλείσει με την ενότητα «Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη Ηπείρου: Τοπικοί πρωταθλητές. Ειδικά βραβεία - Έκδοση Stories of Business Success» όπου θα βραβευτούν επιχειρηματίες της Ηπείρου. Στην ενότητα θα υπάρχει ειδικό ωριαίο αφιέρωμα από τον κ. Δ. Μπουραντά, Καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Στρατηγική σε περίοδο κρίσης». Σ’ αυτή την ενότητα θα μιλήσουν ακόμη ο Β. Τσουκανέλης (Γεν. Δ/ντής Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου), Α. Μάνου (Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα) και Γ. Φίλος (Επίκουρος καθηγητής Ελεγκτικής του Παντείου Πανεπιστημίου). Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σ. Κούφαλης.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/9776

Δεν υπάρχουν σχόλια: